Grupaj Transport Maritim ( LCL )

Grupaj Transport Maritim ( LCL )

In general vanzatorul va propune varianta CIF/CPT/DAP , asigurandu-va ca factura comerciala include si costul transportului,

 Daca alegeti varianta FOB/EXW , Dvs. trebuie sa obtineti costul de transport de la o casa de expeditii ( Freight Forwarder ) si il adaugati la costurile totale.

La o prima vederea oricine ar alege prima varianta !

NU va recomand , deoarece in final costul Dvs. de transport va fi cu mult peste cel platit in conditie de livrare FOB.

De ce  ? Vanzatorul obtine de la un forwarder, la origine, costul de transport pana in portul de destinatie.Acest cost este intentional avizat foarte mic. La destinatie insa , in momentul in care veti lua legatura cu agentul in Romania al acelui forwarder , veti afla ca taxele pe care trebuie sa le platiti pentru eliberarea marfii si ridicarea acesteia sunt cel putin duble fata de costul corect pe l-ati suporta in cazul in care angajati Dvs. transportul.

Sunteti pus in fata urmatorului fapt : ori platiti pentru a intra in posesia marfii , ori renuntati pur si simplu la ea.Profitul obtinut de catre agentul din Romania se imparte cu forwarder-ul de la origine .

Sa luam in caz concret :

 Cumparati un palet marfa , volum 1 mc, 300 kg.

Vanzatorul va avizeaza ca va trimite marfa in conditie CIF Constanta la tariful de 10 usd / mc.In conditie FOB Port origine – Constanta , transportul costa 60 usd ( Port origine – Constanta )  + taxe deconsolidare si eliberare in valoare de 150 euro.

Alegeti conditia CIF !

Se efectueaza transport si ajunge marfa in Constanta.

Va contacteaza agentul forwarder-ului de la origine pentru a trimite actele necesare deconsolidarii , importului etc si factura de prestatii locale : 475 euro .

Nimic nu este ceea ce pare a fi
Valentin Nitoiu 25-01-2019 12:43:09